top of page
Moeder die babyvinger vasthoudt

Post Partum Doula

Liefdevolle zorg in de Post Partum periode 

"Elke vrouw verdient het om met zachte, liefdevolle aandacht te worden ontvangen in het moederschap"

Meer dan jouw kraamweek

De postnatale (of postpartum) periode, die meteen na de geboorte aanbreekt en ongeveer 40 dagen (6 weken) duurt, is een tijd waarin herstel en rust extra belangrijk zijn. In eerste instantie is er alle aandacht voor de kleine baby en we vergeten soms dat met de bevalling ook moeders geboren worden. Deze levensveranderende transitie van vrouw naar moeder heeft tijd en rust nodig. Nieuwe moeders zijn immers net zo kwetsbaar als de nieuwgeborenen in deze tijd en dus verdienen ook zij extra zorg en aandacht. Om in staat te zijn je kindje alle aandacht en zorg te geven die hij/zij verdient, is het fijn als we als moeders sterk, gezond en in evenwicht zijn; iets waar ieder lichaam haar eigen tijd voor nodig heeft.​

Aangezien baby’s vaak hun voeding via de moeder verkrijgen, is het voor nieuwe moeders de belangrijkste taak om als eerste goed voor zichzelf te zorgen en het post-bevallingsleven zo gemakkelijk mogelijk te maken voor henzelf en het gezin. In veel culturen zijn de eerste 40 dagen na de geboorte dan ook een heilige tijd, iets waar we in het Westen nog veel van kunnen leren. Hier spreken we vaak slechts over een kraam’week’, maar wanneer we ons bewust zijn van wat er eigenlijk allemaal gebeurt in de post partum-tijd, is het heel erg logisch om eerder te spreken van zes kraamweken.

 

Als Post Partum Doula ondersteun in de vrouw tijdens deze belangrijke periode en daar voorbij. Als post partum doula kan ik jou en je gezin ondersteunen het gehele eerste jaar. Lees meer over wat deze zorg inhoud.

Groene bladeren

Investeer in jezelf

"Moeders verdienen net zo veel zorg, zachtheid, liefde en aandacht als pasgeborenen, omdat ze zelf ook pas geboren zijn"

In de eerste weken na de bevalling zijn moeders vatbaar voor veel voorkomende ongemakken en kwalen die succesvol behandeld kunnen worden met complementaire therapieën zoals acupressuur, voet massage, cupping, sitz baden, “mother roasting”, kruiden, voeding en homeopathische middelen.

bottom of page