top of page

Lymfedrainage

Zorgen voor jezelf is ook goed voor de ander

lymfedrainage, BeKind, Hoorn, Zwaagdijk-Oost, body shaping

(Manuele) lymfedrainage is een zachte massagetechniek die op een milde, ritmische manier wordt uitgevoerd op de huid en onderhuidse bindweefsel. Door deze aanrakingen worden de lymfeknopen "geopend" en worden de lymfevaten geactiveerd om vocht en afvalstoffen versneld af te voeren. Een goede doorstroom van het lymfevocht is essentieel voor een goede gezondheid. Zo is het lymfesysteem de frontlinie in de verdediging tegen bacteriën en ziektekiemen die infecties veroorzaken. Met een lymfedrainage behandeling ruim je dus je lymfe- en bloedvaten stelsel op van afvalstoffen. Daarnaast is het lymfesysteem verantwoordelijk voor het afvoeren van overtollig vocht en afvalstoffen. Het lymfesysteem doet dus vooral dienst als verdedigingslinie en zuiveringssysteem van het lichaam.

De massage heeft een vaste volgorde. De lymfeknopen in de hals worden als eerste geactiveerd. Dit maakt de weg vrij voor lymfe uit andere delen van het lichaam. Daarna de oksel- en liesklieren. Zo wordt er ruimte gemaakt om lymfe uit probleemgebieden (met veel afvalstoffen) te ontvangen en verwerken. Er wordt, vanuit het oedeemgebied, richting gezond lymfegebied gemasseerd waardoor er een alternatieve afvoerroute wordt gecreëerd voor het lymfevocht om dit af te drijven.  

lymfedrainage, BeKind, Hoorn, Zwaagdijk-Oost, body shaping

Voordelen lymfedrainage:

 • Vermindert omvang

 • Stimuleert vernieuwing van de huid (wondgenezing/littekenvorming)

 • Verstevigt de huidspanning door verbetering celstofwisseling

 • Reiniging na zwangerschap van afvalstoffen en gifstoffen

 • Reinigt van binnenuit

 • Stuwingsklachten die samenhangen met zwangerschap (ook postnataal) 

 • Versterkt immuunsysteem (vergroot de activiteit van witte bloedcellen die je lichaam beschermt tegen infecties/bacteriën/schimmels

 • Verlicht "zware" benen en geeft ontspannen/ energiek gevoel

 • Anti-stress / burn-out klachten (geeft geestelijke en lichamelijke ontspanning)

 • Helpt bij slaap problemen

 • Darmen en blaas worden geactiveerd om afvalstoffen af te voeren.

lymfedrainage, BeKind, Hoorn, Zwaagdijk-Oost, body shaping

Naast dat lymfedrainage dus erg bevorderlijk is voor de gezondheid van jouw lichaam, is het een leuke bijkomstigheid dat wij het combineren met body sculpting. Dit betekent dat wij het lichaam kunnen modelleren, waardoor de oorspronkelijke contouren van het lichaam weer zichtbaar worden. Door deze combinatie van masseren in deze behandeling worden de afvalstoffen tot 3 dagen nà de behandeling nog afgevoerd. Na een behandeling is (normaliter) gelijk resultaat te zien. Dit hangt uiteraard per lichaamsbouw, levensstijl en gezondheid af*

Heb je vragen of ben je benieuwd of het iets voor jou is? Neem dan contact met ons op en dan zoeken we voor jou de juiste behandeling.

 

Na een zwangerschap

Je lichaam na de bevalling sneller weer in evenwicht brengen? Dan is een lymfedrainage ècht iets voor jou. Tijdens je zwangerschap heb je ongeveer 1 kilo extra bloed aangemaakt en heb je meer vocht vastgehouden. Dit is niet in een keer weg en door middel van zachte manuele lymfedrainage technieken kunnen wij  helpen om de vochtophopingen te verminderen.  . De lymfedrainage massage stimuleert de verwijdering van vloeistoffen en gifstoffen uit je lichaam, verbetert zo de bloedsomloop en vermindert zo zwellingen en diverse gevoelens van pijn. Is er moeite om borstvoeding op gang te laten komen? Ook hierbij werkt een behandeling stimulerend. 

Tijdens onze behandeling worden de grootste lymfegroepen geactiveerd. Wanneer dit gedaan wordt, wordt jou buik (heerlijk ontspannen) gemasseerd. Rondom jouw organen bevinden zich veel lymfeklieren, die we door de diepe massage technieken, goed kunnen bereiken en activeren. Het vocht wordt afgedreven en jouw lichaam kan het over nemen: het vocht afvoeren!  Tevens is onze massage stimuleren voor de darmen.

bottom of page