top of page
Kruidenwinkel

Vaginaal stomen

Voordelen van vaginaal stomen:

Vaginaal stomen, misschien heb je er wel eens van gehoord, misschien is het nieuw voor je. Dat het (veel) voordelen heeft, is niet gek. Bepaalde kruiden hebben een geneeskrachtige manier om je je te verbinden met je lichaam, je vrouwelijkheid èn helpen de kruiden om je geslachtsorganen en je cyclus (ook goed inzetbaar bij menstruatieklachten) op een natuurlijke manier te ondersteunen. Kruiden werken ontspannend, helend, verfrissend, hebben een antibacteriële en ontstekingsremmende werking. Klinkt goed toch?!

Naast dat het ontspannend werkt voor jouw lichaam en geest, heeft vaginaal stomen een positief effect op de gezondheid van het baarmoeder en vaginale slijmvlies. De poriën in jouw lichaam worden geopend waardoor de geneeskrachtige kruiden kunnen worden opgenomen door het weefsel van de vagina en de baarmoeder.  Hierdoor zal de bloedstroom worden verhoogd waardoor het zuurstofgehalte omhoog gaat en de stofwisseling dus sneller gaat. Hallo sneller (en beter) herstel!   Het effect hiervan? Spierontspanning, bindweefsel wat rustiger wordt in het bekken gebied en de baarmoeder waardoor het een pijnstillend en rustgevend effect geeft.

Waar moet ik aan denken?

  • Ondersteuning bij het herstel van de hechtingen. Vooral heel fijn na inknippen of scheuren

  • Stimuleert de terugtrekking van de baarmoeder naar de originele grootte / positie

  • Verzorging van de baarmoeder (daarom ook heel fijn na een keizersnede)

  • Verwijdert achtergebleven lochia

  • Verzorgt, heelt en ondersteunt de genezing van wonden

  • Kalmeert zwellingen / infecties en gaat deze tegen

Wil jij alleen gebruik maken van vaginaal stomen? Neem contact met ons op en wij helpen jou op weg! Het vaginaal stomen zit ook in onze postpartum pakketten. 

bottom of page