top of page
Moxa

Moxa Therapie

Wat is Moxa?

Een (eenmalige) thuisbehandeling kost €150. 

Een moxa behandeling werkt ontspannend en kalmerend, precies wat jouw lichaam nodig heeft na de bevalling. Een moxa stick is een samengeperst bijvoetkruid en wordt in veel Chinese geneeskunde gebruikt. Het staat bekend om haar verwarmende werking en wordt in de post partum periode gebruikt om herstel te ondersteunen, de baarmoeder te helpen genezen en de levensenergie (Chi) weer te laten stromen.

Hoe werkt een moxa behandeling postpartum?

De moxa behandeling werkt in op de energie en zorgt ervoor dat de warmte wordt teruggebracht in jouw lichaam. De moxa stick wordt enige tijd boven bepaalde acupunctuurpunten van jouw onderrug en buik gehouden tot ze heerlijk warm aanvoelen. Deze warmte verspreid zich door jouw lichaam en zorgt voor verlichting in de onderrug, het heup- en bekkengebied. De behandeling wordt gecombineerd met een buikmassage, castor olie buikpakking en eventuele belly binding. 

 

Benieuwd naar de voordelen?

  • Brengt de warmte terug in het lichaam

  • Verbetert de bloedsomloop

  • Ondersteunt de heling van de baarmoeder

  • Heeft een gunstige werking op de darmen

  • Zorgt voor verlichting bij eventuele pijnklachten in de onderrug, het heup- en bekkengebied

  • Heeft een kalmerende werking

  • Werkt samentrekkend, zo ondersteunt het de baarmoeder om weer in haar ware grootte te brengen.

 

Moxa therapie bij stuitliggingen

Ongeveer 3,5% van de baby’s die geboren worden, ligt vlak voor de bevalling in een stuit. Soms probeert de gynaecoloog de baby in de buik te draaien. Dit is voor de aanstaande moeder vaak uiterst vervelend. Wist je dat 80% van de vrouwen die zwanger zijn van een baby in stuitligging, uiteindelijk bevallen met een keizersnede? Veel vrouwen vinden dit jammer omdat zij graag een vaginale bevalling mee zouden willen maken. Daarom maken steeds meer vrouwen gebruik van moxa-therapie.

 

Moxa is geheel pijnloos. Wij komen voor deze behandeling bij jou thuis en zal ongeveer een uurtje duren. Tijdens deze behandeling voeren wij de moxa bij jou uit, leren we je oefeningen/houdingen die je kan doen om zo je kindje meer ruimte te geven en het draaien makkelijker laat maken. Ook willen we dat er iemand anders aanwezig is. Een partner, vriendin of familielid. Zo kunnen we het aan diegene leren om deze behandeling (het liefst) 2 keer per dag bij jou uit te voeren voor 4/5 dagen achter elkaar. Wij geven genoeg moxa sticks mee om dit te kunnen doen. Wij adviseren om dit vanaf +- 32 weken tot +- 36 weken uit te voeren. Het allerbelangrijkste: uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat door moxa-therapie de kans dat het kind spontaan draait, vergroot wordt van 50% naar 75%!

Het proberen waard dus!

bottom of page