top of page

Kruidenstempel massage

Vind rust in je hoofd & rust in je lichaam zult volgen

Wanneer iemand niet lekker in zijn/haar vel zit, is het belangrijk om energetische processen te stimuleren, die de betreffende persoon weer in evenwicht brengen. Etherische oliën, die aan kruiden onttrokken worden, activeren ons genezingsproces gezien ze een directe invloed op onze energetische processen.

Kruidenkompresballen

coming soon

Wat te verwachten

Na jouw zwangerschap kun je bij ons genieten van een heerlijk, ontspannende maar ook helende kruidenstempelmassage. Kruiden worden al eeuwenlang ingezet vanwege hun heilzame werking.Veel kruiden hebben een belangrijke kalmerende invloed op ons, oftewel ze geven rust. Het zorgt ervoor dat we alles beter kunnen overzien en het stimuleert het in gang zetten van ons fysieke, emotionele, mentale en psychische genezingsproces. Veel bekende gezegdes verwijzen hiernaar. Denk maar eens aan het gezegde:

'Daar is geen kruid tegen opgewassen!'

 

Dit is een gezegde dat wij gebruiken als wij constateren dat we ergens geen invloed op hebben of als we machteloos staan. Aan de andere kant, betekent dit dus ook dat er voor heel veel ongemakken en ziektes wel allerlei kruiden bestaan, die kunnen helpen. Met de opkomst van de 'moderne' medicijnen, is het gebruik van kruiden een tijdlang naar de achtergrond geschoven. Echter, voelen steeds meer mensen de behoefte om terug te grijpen naar de oude wijsheden met betrekking tot kruiden. Er is steeds meer behoefte aan natuurlijke remedies.

 

Een kruidenstempel massage kenmerkt zich door het gebruik van bundeltjes van katoenen doeken met daarin een samenstelling van diverse kruiden, die voor de behandeling opgewarmd worden. De warmte is nodig om de aroma’s van de kruiden optimaal tot hun recht te laten komen. Daarnaast is de warmte extra prettig om je klant gemakkelijk tot rust te laten komen, de spieren beter te laten ontspannen en de bloedcirculatie te bevorderen.

 

Kruidenstempel massages heeft post partum veel voordelen, enkele hieronder:

 • sneller herstel van het bekken

 • snellere terugtrekking uterus

 • sterke afname van infecties

 • ondersteuning van een gezonde lactatie

 • vermindering van zwelling/oedeem

 • - vermindering van postnatale pijnen
  - makkelijkere genezing van de blaas
  - betere bloedcirculatie
  - verlichting van heup-rug-nek-schouder klachten
  - hulp en snel herstel bij fysieke en emotionele aanpassingen na de bevalling - vermindert stress hormonen 

bottom of page